Aston Martin Vantage GT3 – värst hittills

Nya GT3 är baserad på V12 Vantage S. Aston Martin har gått igenom bilen bit för bit och sparat hela 100 kilo med hjälp av lätta material som kolfiber, titan, magnesium och aluminium. Nu väger bilen in på 1 565 kg.

Bilen har fått ett aero-paket med en stor spoiler och ny frontsplitter som trycker bilen ned mot asfalten i höga hastigheter.

Trimmad motor

Motorn är trimmad och har fått insug och avgassystem i titan. Nu klämmer Aston Martin ur 592 hästkrafter ur V12-motorn på sex liter. Den sjuväxlade lådan har kalibrerats om för den nya effektkurvan. Bilen är faktiskt lite långsammare än Vantage S, och det beror på aerodynamikpaketet.

Toppfarten är 298 kilometer i timmen jämfört med ”standardversionens” 330 kilometer i timmen. Däremot är den två tiondelar snabbare från 0- 60 mph (97 km/h), 3,5 sekunder.

Går loss på 3,4 miljoner

Chassit är modifierat med adaptiva dämpare från Bilstein, och 19-tums fälgarna är i magnesium. Innanför hjulen sitter keramiska bromsar från Brembo. På insidan är det kolfiber som gäller.

Säten och instrumentbräda är byggda i det lätta materialet, och är klädda med alcantara. Bara 100 bilar ska byggas totalt, och naturligtvis kostar allt lättviktsgodis; 3,4 miljoner kronor kostar den snygga sportbilen!

Lämna ett svar