Apple utmanar Tesla med elbilen ”Titan”

Fler och fler uppgifter pekar mot samma sak – Apple är i full färd med att utveckla en elbil. Så sent som i förra veckan citerade Business Insider en anonym Apple-medarbetare med insyn i projektet: ”Vårt nya projekt är för spännande för att strunta i. Det kommer att förändra allt och ge Tesla en fajt”.

Men det är inte allt. Apple har gjort topprekryteringar från bilbranschen, och höga Apple-chefer har träffat underleverantörer av bilteknik, rapporterar Wall Street Journal.

Toppnamn jobbar med projektet

Förra året anställdes industridesignern Marc Newson, som tidigare designat en konceptbil år Ford. I höstas rekryterades också Johann Jungwirth – tidigare utvecklingschef på Mercedes i Nordamerika.

Enligt källor godkände Applechefen Tim Cook bilprojektet för nästan ett år sedan, och hela projektet leds av Steve Zadesky, en veteran inom Apple som varit med och tagit fram iPod och iPhone.

Han har även bakgrund som Ford-ingenjör.

Zadesky ska ha fått klartecken att skapa ett team på upp till 1000 personer för att utveckla bilen. Enligt LinkedIn har Apple rekryterat minst 50 före detta Tesla-anställda, och enligt Bloomberg fajtas företagen om rätt kompetens med hjälp av feta löneavtal och bonusar.

Hemligt labb

Enligt Wall Street Journal har Apple ett hemligt labb där bilprojektet ”Titan” är under utveckling. Bilen ska enligt uppgifter från Apple-anställda påminna om en minivan.

Kommer en elbil från Apple bli lika revolutionerande som iPhone? Ja, det är i alla fall målet, berättar anonyma källor för Wall Street Journal.

Men till skillnad från Googles bilprojekt handlar det inte om en självkörande bil, men här går uppgifterna isär. En Apple-registrerad bil har siktast med högteknologiska kameror på taket – och det har satt igång spekulationer om en förarlös bil.

Apple kommenterar överhuvudtaget inte uppgifterna.

Lämna ett svar