Volvo V60: Läge att göra klipp på bilen

Volvo V70 är stekhet som begagnatbil. Annat är det med den lite mindre Volvo V60 – flera bilhandlare vittnar nu om att modellen är svårsåld och att de begagnade exemplaren ofta blir stående länge i bilhandlarna innan de hittar nya ägare. Synd. För det här är en modernare bil som på flera sätt utklassar den större V70.

Både sedanversionen S60 och kombin V60 är trevliga att köra, betydligt piggare än V70 och väl i klass med flera tyska konkurrenter. Komforten är också mycket bra, bilen rör sig fint över ojämnheter och ljudnivån inne i bilen är relativt låg.

Man sitter fint i framstolarna, bak skulle man kunna önska sig lite mer benutrymme. Och de högt placerade sidorutorna gör det svårt för yngre passagerare att se ut ordentligt.

Sväljer mindre last

Volvo V60 är en ganska lättlastad bil, med låg lasttröskel och en bred lastöppning. Dock så finns det många kombibilar som sväljer större volymer – V60 klarar bara 430 liter upp till bakrutorna med baksätet i uppfällt läge. Här utklassas V60 av storebror V70 – och det här kan vara den viktigaste förklaringen till att V70 är populärare som begagnatbil.

När det kommer till säkerheten är dock V60 ett av de bästa bilval man kan göra. Strålande resultat i flera krocktester och ofta välutrustade med moderna säkerhetssystem.

V60 verkar vara en modell som tål att köras mycket. Det begagnatexemplar som vi har lånat – en V60 D3 från 2010 – har gått långt. Bilen har drygt 21 000 mil på mätaren, men det känns inte. Bilen är nästan som ny.

Inget sladder i växelspaken, inga missljud i inredningen när vi kör på dåligt underlag, inga funktioner som lagt av. Och fortfarande bra bränsleförbrukning.

Bra köp – om man inte behöver lasta jättemycket.

Lämna ett svar