Volvo ska satsa på nya sportigare bilmodeller

Volvo har nyligen presenterat XC90 som är den första modellen som bygger på den skalbara plattformen SPA. Nästa modell som ska byggas på SPA är S90 som ersätter S80 och V90 som ersätter V70. Därefter är det dags för XC60 och S60. När det väl är avklarat är det dags att lyfta blicken och bredda modellprogrammet. Och här finns planer på lite mer extravaganta bilar.

Både coupéer och cabrioleter

– Vi måste fokusera på det som är essentiellt just nu och det är att förnya våra existerande produkter. När väl det är genomfört kommer vi att titta mer på sportiga bilar. Vi tänker både coupéer och cabrioleter, säger Peter Mertens.

Enligt Martens handlar det om att bygga varumärket Volvo starkare.

Säkerhet är inte tillräckligt

Traditionella kärnvärden som säkerhet kommer inte att räcka i den hårdnande konkurrensen från tillexempel BMW, Audi och Mercedes. Det måste också till mer attraktiva bilmodeller som gör varumärket intressantare.

– Säkerhet som sådan, bara säkerhet, kommer aldrig att bli tillräckligt. Vi behöver en kombination av säkerhet och sexig design, det är det som vi vill spela med här, säger Mertens till Motoring.

Lämna ett svar