Tio geniala och oväntade biltips

1. Ta bort bucklor med sugpropp

När du har en liten till mediumstor buckla i bilen behöver du inte betala dyrt för att få bort den. Allt du behöver är en sugpropp som man använder till toaletten, och det går på några sekunder! Det fungerar dock inte om bucklan är större än sugproppen, Ett ytterligare tips är att använda en hårtork samtidigt för att inte förstöra färgen.

Se videon HÄR

2. Öppna låset med handsprit

När billåset har frusit fast, doppa nyckeln i handsprit. Alkoholen på nyckeln kommer att smälta isen.

3. Måla sprickor med nagellack

Fram till dess att du hinner till en bilverkstad kan du stoppa upp sprickorna i vindrutan från att bli fler och längre. Ta bara transparent nagellack och måla över på både in- och utsidan.

4. Tvätta med balsam

Genom att tvätta bilen med hårbalsam får du ett extra skimmer och undviker att vattenränder bildas. Tvätta först bilen med lite diskmedel, vatten och en mikrofiberduk. Efter det blandar du balsam med vatten och tvättar hela bilen. Avsluta med torr handduk. Bilen blir som ny!

5. Fota parkeringen

I stället för att försöka komma ihåg var du parkerat gör det enkelt för dig genom att fota med mobilen var du parkerat. Så enkelt att man inte ens tänkt på det!

6. Tandkräm till strålkastarna

Det är kanske lite överraskande men fungerar oerhört effektivt. I stället för att spendera en massa pengar på specialvax och sprayer, ta lite tandkräm på en mjuk duk, putsa i cirklar och lamporna kommer att se som nya ut om några minuter. Testa och du kommer att bli förvånad över resultatet.

7. Fjärrkontroll bilnyckeln

Utifall din fjärrkontroll på bilnyckeln inte når ända fram till bilen, håll metalldelen av nyckeln mot hakan, tryck sedan på upplåsningsknappen. Tricket förvandlar ditt huvud till en antenn, enligt Tim Pozar, radioingenjör från Silicon Valley. ”Med alla vätskor i huvudet fungerar det som en ledare. Inte en stor, men det fungerar.” Att använda huvudet kan förlänga nyckelns trådlösa räckvidd med några billängder.

8. Smält is med vinäger

Smält isen på din bil med en blandning av vinäger och vatten. Spraya bilen med 2/3 vinäger och 1/3 vatten som du förmixat på fönstren i stället för att skrapa bort isen.

9. Varm mat på sätet

Har du köpt pizza eller annat hämtmat som ska fraktas en bit med risk för att kallna? Lägg det på andra sätet och sätt på stolvärmen!

10. I stället för AC

En varm bil på sommaren är inte kul. Men det finns ett snabbt och enkelt trick i stället för att sätta på AC:n och slösa på bensin. Veva ned ett bilfönster och öppna och stäng dörren på motsatt sida fem till sex gånger. Den varma luften sticker ut genom dörren som du öppnar och stänger medan den svala luften kommer in genom fönstret på andra sidan.

Lämna ett svar