Stulen Jaguar hittades efter 46 långa år på vift

Veckor och månader går, och vid det laget förlorar nog de flesta hoppet om att deras stulna bil ska bli hittad. Den här Jaguaren, en XKE från 1967, blev stulen i New York 13 mars 1968. Ägaren Ivan Schneider, som nu bor i Florida, blev chockad när bilen hittades – 46 år senare. När han kontaktades av polisens utredare kunde han inte tro sina öron, rapporterar LA Times.

– Det är ett mirakel, jag var 36 år då och nu är jag 82. Det var min första fina bil, och har alltid varit min favorit, säger han.

Upptäcktes av tullen

Bilen skulle skeppas till Holland när den upptäcktes av tullen i Los Angeles. Tillsammans med Jaguaren hittade man andra stulna bilar: -69 Corvette, -76 Mercedes 280, -07 Mercedes E350 och en -14 Camaro ZL1. Bilarna var på väg till Holland, Sverige och Filippinerna.

Polisen har inte utrett vem det är som ligger bakom stölden av Jaguaren. Men Ivan Schneider ska få tillbaka sin bil, och det första han ska göra är att skicka den på renovering. I slutet av året och 100 000 dollar senare kommer han kunna ratta sin gamla favoritbil igen.

– En julklapp till mig själv, säger Ivan.

Lämna ett svar