Snyggt! Här är nya Volvo XC90 R-Design

R-Designversionen av XC90 får ett antal detaljer som ska signalera sport och körglädje. Den nya designen syns i grillen, frontspoilern och fönsterramarna. R-Designbilen får också dubbla infällda slutrör, blanka takdetaljer, spegelkåpor i matt silver och speciella 20- eller 22-tums fälgar i aluminium.

Sportig insida

Invändigt åtföljs sportstolarna och ratten i perforerat läder av en rad andra R-Design-detaljer, som växelspaksknopp, pedaler, golvmattor och belyst tröskeldekor. Föraren får dessutom en fjärrkontroll i R-Designutförande.

Den stora pekskärmen i mittkonsolen och en 12,3-tums förarskärm ingår också i R-Design-konceptet, förarskärmen har också fått ett särskilt R-Design-tema.

R-Design är ett av de fyra valen i Volvo Cars utbud av inredningsnivåer.

Inscription och R-Design är toppvalen

När man utrustar sin XC90 kan man välja om man vill satsa på en lyxig eller en sportig känsla. Kinetic, som inte kommer att erbjudas i Sverige, är basversionen och sen följer Momentum. Inscription är den högsta utrustningsnivån för den som vill satsa på flärd och R-Design toppar listan för de med lite sportigare smak.

– Vi har i princip, ersatt inredningen på den tidigare toppnivån med inredningsversionerna Inscription och R-Design, säger Alain Visser, Senior Vice President, Marketing, Sales and Customer Service.

Lämna ett svar