Så stort lyft fick Volvo av Zlatans reklamfilm

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics reklamfilm för Volvo PV, där han gör en nytolkning av Sveriges nationalsång, ger Volvo en rivstart på 2014, upgger biltillverkaren. Enligt Volvo strömmar ordarna på Volvo XC70 och Volvo XC60 in sedan Zlatans reklamfilm presenterades.

De nysålda bilarna syns i registreringsstatistiken först om ett par månader, men redan nu dominerar Volvos modeller på topplistan, visar siffror från branchorganisationen Bil Sweden. När nyregistreringarna för januari summeras står Volvo för de tre mest registrerade bilarna. Svenskarnas ständiga favorit Volvo V70 har som vanligt förstaplatsen med 1 203 nyregistrerade bilar, men sedan har både Volvo XC60 och Volvo S/V60 gått om den ständiga tvåan Volkswagen Passat. XC60 har dessutom gått om 2013 års fyra, Volkswagen Golf.

Marknaden lyfte

Det gick även bra för bilmarknaden i allmänhet. Bilregistreringarna tog ett skutt uppåt med 18,8 procent under årets första månad jämfört med januari i fjol.

Men enligt branschorganisationen Bil Sweden var det väntat eftersom siffrorna för januari förra året var svaga. Under januari i år såldes 18 673 nya personbilar. Av dem var 61,8 procent dieselbilar. Andelen miljöbilar av nyregistreringarna var 12,9 procent.

Lämna ett svar