Så blir Volvo V40 med nya Drive-E-motorn

De nya Drive-E-motorerna innebär att alla varianter av Volvo V40 som har D4-motorn med manuell växellåda och alla manuellt växlade V40 Cross Country klarar kraven för att bli miljöbilsklassade. Dessutom blir två varianter av Volvo V40 med D4 och automatisk växellåda miljöklassade.

D4 är en dieseldriven motor med turbo som ger 190 hästkrafter och ett vridmoment på 400 newtonmeter. Men trots att Volvo vet att flera modeller med motorn blir miljöklassade är de exakta förbrukningssiffrorna fortfarande okända.

245 hästkrafter

Utöver D4-motorn finns också bensinmotorn T5 med turbo i programmet. Den ger 245 hästkrafter och ett vridmoment på 350 newtonmeter. Med automatlåda landar bränsleförbrukningen preliminärt på 5,8 liter per 100 kilometers körning, vilket leder till koldioxidutsläpp på 136 gram per kilometer.

Bilen har antingen en sexväxlad manuell växellåda eller en åttaväxlad automatlåda. Nytt för den här versionen av V40 blir att man kan beställa växlingspaddlar som tillval, som sitter bakom ratten och ger föraren möjlighet att själv ändra växel på den automatiska lådan.

Lämna ett svar