Rymlig körglädje för hela familjen i 5-serien

Sjätte generationen BMW 5-serie presenterades för fyra år sedan och kallas internt F10 (eller F11 för kombi). Kombinationen stora utrymmen, snygg design och finfin körglädje har gjort att många svenska bilköpare valt just BMW 5-serie när det ska köpas bil.

Sverige är som bekant landet kombi och i BMW 5-serie-fallet står herrgårdsvarianten för 70 procent av försäljningen.

Klassiskt för BMW 5-serien är bakhjulsdriften vilket enligt tillverkaren ska främja köregenskaperna. Och 5-serien är en riktig pärla på vägen. Trots det långa avståndet mellan hjulaxlarna liksom rinner bilen genom kurvor och knixigheter utan att darra det allra minsta. Fjädring och chassi är fast och följsamt. Och långkörningskomforten ska vi inte tala om – det är en fröjd att åka långt i den här bilen som är mycket tyst i kupén.

Sköna stolar

Interiören är förarorienterad och stolarna sköna. Vad som inte är lika bra är I-drive där du styr egentligen alla instrument och reglage. Den är onödigt krånglig – speciellt om du behöver ändra något medan du kör.

Utrymmena är stora både fram och bak. En vuxen ryms även i baksätet utan att behöva slå i knäna. Även bagageutrymmet är stort och det finns möjlighet att öppna glasrutan på bagageluckan separat. En smart detalj om du ska in med mindre pryttlar i bagageutrymmet.

BMW 5-serie erbjuds med en lång rad olika bensin- och dieselmotorer och det går att välja mellan sexväxlad manuell eller åttaväxlad automat.

BMW-ägarna blir dock alltmer missnöjda med sina verkstadsbesök. Enligt Autoindex 2013 – där privata bilägare ger synpunkter på sitt bilägande – har BMW tappat ner till femte plats. Orsaken till försämringen är att verkstadskunderna inte är lika nöjda längre.

Lämna ett svar