Prisregn över Volvos tre nya konceptbilar

Volvo drar till sig bilvärldens uppmärksamhet med sin serie av tre konceptbilar som visar upp den svenska biltillverkarens framtida design. De tre konceptbilarna Concept Coupé, Concept XC Coupé och Concept Estate avtäcktes var och en på tre olika bilmässor.

Concept Coupé presentedes på förra årets bilmässa i Frankfurt, medan Concept XC Coupé och Concept Estate visades upp på årets mässor i Detroit respektive Genève.

Efter att Volvo Concept Coupé utsetts till ”Car of the show”, mässans bil, på bilmässan i Frankfurt lyckades Volvo även ta hem det prestigefulla designpriset ”Eyes on design” på mässan i Detroit.

Pris i Genève

När Concept Estate nu har fått priset ”Car of the show” av flera internationella medier på bilmässan i Genève står det alltså klart att alla tre Volvokoncept i serien har prisats på sina respektive mässor.

De tre konceptbilarna är de första smakproven på designen som ska prägla kommande Volvo-modeller. Nu återstår bara att presentera de riktiga bilarna. Den första blir nya Volvo XC90, som ska visas i höst.

Lämna ett svar