Porsche 911 Carrera GTS – så är nya bilen

Nu lanserar Porsche en ny 911 som placerar sig mellan S och GT3. Senaste generationen av 911 Carrera GTS får 430 hästkrafter, 30 fler än i S. Bilarna är utrustade med Sport Chrono-paket – ett tufft tidtagarur på instrumentpanelen och ett sportläge för motor och chassi – och aktiva dämpare som sänker karossen 10 millimeter.

Fyra olika versioner

Bilarna finns med bak- eller fyrhjulsdrift, som coupé och cab. Coupéversionerna klarar 0-100 på fyra sekunder blankt, medan cabrioleterna vill ha två tiondelar till på sig. Toppfarten är över 300 kilometer i timmen på alla bilar, där coupén med manuell låda och bakhjulsdrift är snabbast med 306 km/h.

Mer lyx från start

Flera tidigare tillval är standard i GTS; bland annat dynamiska bi-xenonjlus och sportavgassystem för ettrigare ljud. Inredningen är i alcantara och skinn. Alla bilarna har den lite bredare karossen och större spårvidden från Carrera 4. 20-tums fälgar med centrumbult är standard. Fronten får unika GTS-detaljer med rökfärgade strålkastare och svarta ribbor i luftintaget.

Priserna börjar på 1 127 000 kronor för Carrera GTS. Vill man ha den fyrhjulsdrivna caben kostar det 1 311 000 kronor. I januari anländer de nya bilarna hos handlarna.

Lämna ett svar