Petter Solberg nära comeback i rally-VM

Petter Solberg blev världsmästare i rally 2003 och vann en ny VM-titel i år när han totalvann rallycross-disciplinen. Därmed blev Solberg en av få förare som blivit världsmästare i två olika motorsporter.

”Det händer saker”

Men Solberg kan vara på väg tillbaka till rally-VM. För när han jagar sponsorer till en ny säsong i rallycross-VM finns även rally-VM med i tankarna.

– Det händer saker och kanske är det möjligt att återvända till WRC, förklarade den populäre norrmannen i samband med att han prisades för året titel.

– Inget är klart för nästa säsong men jag har alltid sagt att man ska aldrig säga aldrig när det kommer till rally-VM.

Kan bli Svenska Rallyt

Ex-världsmästaren Sebastien Loëb gör comeback i samband med Monte Carlo-rallyt i januari men det är för tidigt för Solberg. Blir det rally-VM på nytt så är Svenska Rallyt februari första chansen.

– Monte Carlo fungerar inte, men efter det, vem vet. Jag gillar Sverige och vi har kört bra där de senaste åren, säger Solberg som vunnit klassen för historiska bilar flera gånger.

Slutade efter 2012

Petter Solberg slutade i rally-VM efter säsongen 2012 då Ford drog sig ur serien. Han gjorde comeback i en Citroën nyligen men bröt då med trasig transmission.

Åren i rallycross har, enligt Solberg, gjort honom till en bättre förare.

– Jag känner mig definitivt som en mera komplett förare i dag. Jag kör bättre än någonsin, säger Solberg.

En comeback i samband med Svenska rallyt skulle vara perfekt för arrangörerna. En stor norsk profil skulle locka fler norrmän till skogarna i Värmland.

Lämna ett svar