Nytt kunskapsspel ska lära barn om trafiken

Det är NTF som med hjälp av stöd från Bilprovningen och Volvo Lastvagnar erbjuder 1200 av landets grundskolor att få spelet Trafikant. Med hjälp av spelet ska våra skolbarn, i alla åldrar, lära sig mer om trafik.

Först ut att få spelet var S:t Pers skola i Sigtuna. De fick en förhandsutgåva av spelet.

– Det blir lätt att trafikundervisningen glöms bort, Trafikant är ett roligt sätt att lyfta en viktig fråga, säger Marit Jansson lärare på S:t Pers skola i en artikel i NTF:s nättidning.

Nöjda med gensvaret

Även NTF är nöjda med gensvaret från skolorna.

– Vi är väldigt tacksamma för den här möjligheten att skänka en så värdefull gåva till landets grundskolor. Förhoppningsvis får spelet en plats i skolan som leder till fler lektionstillfällen där lärare och elever pratar trafik ämnesövergripande, säger NTF:s Generalsekreterare Johan Lindström.

Spelet vänder sig till alla åldrar och spelet ska gå att köpa ute i handeln med ett riktpris på 345 kronor. Spelet består dels av Frågekort och frågor om vägmärken. Vägmärkesfrågorna är uppdelade efter ålder, med tärningen vet man vilken man ska svara på. Frågekorten är uppdelade i åldersgrupper; 7-11 år, 12-15 år, 16+.

Lämna ett svar