Nya Mini med 5 dörrar klarar vardagen bättre

Det var inte länge sedan den senaste generationen av Mini presenterades.

Modellen har mognat och är inte lika kompromisslöst busig som de tidigare generationerna.

Nu har fokus flyttats mer mot komfort och utrymmen. Tråkigt, tycker nog en och annan Minientusiast. Skönt, känner nog de flesta när de väl använder sina bilar till vardags.

Tredörrarsversionen räcker dock inte till i alla lägen. Baksätet är en aning för trångt och svårtillgängligt för att modellen ska kunna fungera som vardags- eller semesterbil för fler än två personer.

Bagageutrymmet är inte heller mycket att hurra för.

 

BETYG: Så bra är Mini punkt för punkt

Nu klarar modellen den vanliga vardagen

Det här avhjälps nu när femdörrarsversionen av bilmodellen kommer. Femdörrarsminin har fått ett förlängt axelavstånd med 72 millimeter och två bakdörrar. Bilen har också fått ett lite större överhäng i bak.

Det här har skapat möjlighet för bättre plats i baksätet och bättre utrymme för packning i bagageutrymmet.

Komforten blir också lite bättre i den längre Minin. Bilen upplevs lite lugnare i chassit och som en aning mer harmonisk i höga hastigheter.

Tack och lov är den fortfarande rolig att köra, annars hade det inte varit en riktig Mini. Bilen är pigg i kurvorna, lättkörd och känslan i styrningen är bra. Den är dock inte riktigt samma busfrö som tidigare Minigenerationer har varit, oavsett vilken av de diesel- eller bensinmotorer man väljer.

Fortfarande en riktigt snygg bil

En av Minis styrkor har alltid varit den kaxiga designen. Nya Mini är också en riktigt snygg liten bil, men den är förvillande lik sin föregångare som kom 2007. Man behöver nästan ställa de båda generationerna bredvid varandra för att se skillnaderna.

Inuti har bilarna också alltid varit läckra. Så är det med den nya versionen också. Piffigt med den gigantiska ”hastighetsmätaren” i mitten.

Bra kvalitetskänsla i material. Snygga knappar.

Designen fungerar också på den längre femdörrarsversionen.

Det är en riktigt snygg bil som sticker ut från mängden av småbilar.

BETYG: Så bra är Mini 5d punkt för punkt

Lämna ett svar