Nu vill allt fler ha en dyr supersportbil

Flera stora billänder i Europa har ekonomiska problem och på vissa marknader är det svårt att sälja riktigt dyra produkter. Men trots det tror branschanalytiker att bilförsäljningen av de dyraste bilarna kommer att öka. Efterfrågan finns redan och försäljningen väntas gå upp redan i höst.

Flera av de stora tillverkarna kommer också med nya bilar och tipset är att helt nya plug-in-hybridbilen BMW i8 blir supersportbilen som säljer allra bäst i Europa redan 2015, trots att den precis introducerats på marknaden.

Nästa år kommer McLarens instegsmodell P13 samt nya versioner av Audi R8 och Ferrari 458 Italia. De nya modellerna kommer samtidigt som finansmarknaden ser vissa lättnader – och tillsammans betyder det ökad försäljning.

Varning för Aston

Däremot ser branschen vissa varningstecken för Aston Martin – en tillverkare som hittills haft tre modeller bland de tio mest sålda. Aston Martin står inför ett stort investeringsprogram för att förnya modellprogrammet.

En anledning till att supersportbilarna säljer mer är också tillverkarnas ökade fokus på lägre förbrukning. Det blir inte lika stötande att åka runt i en stor Bentley om den har hybriddrift och inte släpper ut mer CO2 än en stor BMW eller Mercedes.

Bentleys nya suv väntas komma 2016 och Audi planerar för en större och dyrare suv, Q8. Här ses Volvos nya XC90 som en stark konkurrent och en bil som ökar försäljningen bland de dyraste suv:arna.

Lämna ett svar