Nissan Pulsar utmanar i tuffa Golfklassen

Den helt nya femdörrars halvkombin bygger på samma plattform som Nissan Qashqai och X-Trail. Det gör att den blir något större än huvudkonkurrenten Volkswagen Golf, med en hjulbas på 2 700 millimeter som enligt Nissan är längst i klassen. Det ger bland annat ett rymligt knäutrymme på 692 millimete i baksätet.

Den kommande familjebilen får en rad olika turboladdade motorer att välja mellan under huven, där samtliga känns igen från suven Nissan Qashqai. En 1,2-liters bensinmotor ger 115 hästkrafter, medan en diesel på 1,5 liter ger 110 hästar och ett vridmoment på 260 newtonmeter.

Starkare motor senare

Den som vill ha lite mer råstyrka i sin Nissan Pulsar får vänta till början av 2015, när bilen får ytterligare ett motoralternativ. Då kommer en bensinmotor på 1,6 liter, som ger 190 hästkrafter.

Nissan Pulsar får även avancerade tekniska system. Bland annat har bilen Nissans Safety Shield, som till exempel kombinerar autobroms, rörelsedetektor, filbytesvarnare och döda vinkeln-varnare för att skapa en sorts säkerhetsnät runt föraren.

Lämna ett svar