Mitsubishi Outlander PHEV i stort långtest

POSITIVT:

Designen. Bilen är snygg och jag gillar den blå färgen som ”vår” bil har. Men jag har sett andra färger på Outlander och de fungerar också bra. Formen är inte för mycket – den är sparsmakad. Raka -kanter och relativt stora fönster. Takboxen från Thule förstärker intrycket av att det här är en snygg bruksbil

Baksätet. Mina barn bara älskar att sitta bak i Outlander. Efter många mil i grottan bak i V60 så har de fått se ljuset igen. Volvon hade lite drag i dörrarna som nu är borta. Bra benutrymme i baksätet och bra axelbredd. Mina pre-teens kan läsa i bilen utan att må illa.

Komfort. Även i framsätet är det bra komfort och bra utrymmen. Utan att krångla till det har Mitsubishi en ren och praktisk design.

Bagageutrymmet. Det är både långt fram till de bakre -stolarna och högt i tak – så bilen sväljer både långa och höga föremål. Bagageutrymmet är enkelt att använda och har inga störande saker – inga kanter eller saker som sticker in i lastutrymmet.

NEGATIVT:

Startproceduren. Jag förstår inte varför det måste vara krångligare att komma iväg bara för att det är en elbil. Efter några krångliga starter längtar jag tillbaka till den gamla hederliga tändningsnyckeln från 1970-talet. Plötsligt kan bilen få fnatt och om jag stänger av och slår på igen händer inget – det går inte att lägga i en växel, det enda som går att göra är att stänga av helt igen, låsa och börja om från början. Plötsligt kan det också få för sig att den inte känner igen nyckeln – bara för att jag stannat och gått ur för att kolla postlådan, med nyckeln hela tiden kvar i bilen.

Räckvidden. Har tyvärr vant oss vid en räckvidd på bränslet på minst 100 mil. Att få halvera det innebär problem. Elen räcker 5 mil och bensinen cirka 45. Det betyder att jag hela tiden måste ha koll på bränslet och planera när jag ska tanka. Jag tror att det här är en knäckfråga för el- och hybridbilarna. Det kommer att göra ont om bilisterna måste lära om och det här är ett reellt hot mot elektrifieringen av bilarna. 50 mils total räckvidd är definitivt en smärtgräns, jag får se om jag vänjer mig.

Förbrukningen. Jag vet att biltillverkarna optimera förbrukningen för den körcykel som bestämmer CO2-utsläppen. Men Outlander PHEV drar väldigt mycket mer med sommarlast och i hög motorvägsfart. Tillsammans med den lilla bensintanken betyder det här att Outlander PHEV inte är någon bil du drar till Spanien i direkt.

Lämna ett svar