Mercedes V-klass: Här är familjefraktaren

Mercedes V-klass kommer i praktiken i flera olika versioner, med tre olika hjulbaser och två olika längder. Åtta personer får plats i minibussen som har fått ny design, ny insida och nya motorer jämfört med föregångaren Viano.

Bilen har tre olika motoralternativ, som enligt Mercedes levererar samma styrka som föregångarens motorer, men drar hela 28 procent mindre bränsle. Samtliga motorer är dieslar på 1,2-liter med turboladdning. Instegsalternativet ger 136 hästkrafter, medan toppversionen ger 190 hästar och motorn däremellan levererar 163 hästar.

Fyra körlägen

Enligt Mercedes kan föraren välja mellan fyra olika körlägen. Dessa är ”ekonomiskt”, ”bekvämt”, ”sportigt” och ”manuellt”.

Den som inte tänker ta med sig hela familjen kan i stället göra bilen till en sovplats. Minibussen ska nämligen få ett tillval som gör det möjligt att göra en säng genom att fälla ner baksätet.

Mercedes V-klass lanseras den 6 mars. Dock kommer den till en början enbart att finnas i versionen Edition 1, som lanseras i begränsad upplaga.

Lämna ett svar