Mercedes-Maybach S 600 lyxigast någonsin

Mercedes-Benz S-Klass har blivit en symbol för lyxiga bilar med superkomfort. Det här är riktigt dyra bilar som det är få förunnat att åka i. Det finns dock ett växande antal kunder med stora plånböcker som inte låter sig imponeras så lätt och som kräver ännu mer. Därför väcks nu det slumrande varumärket Maybach till liv.

Statusmedvetna kunder

– Varumärket står för prestige och exklusivitet och det riktar sig mot verkligt statusmedvetna kunder. Det finns en efterfrågan, speciellt från Kina, som kräver att vi ska erbjuda en riktigt exklusiv och rymlig variant av den bästa bilen i världen, säger Ola Källenius, styrelseledamot i Mercedes-Benz Cars och ansvarig för marknad och försäljning.

Nära 5,5 meter lång

Mercedes-Maybach S 600 som nu visas upp är 20 centimeter längre än den långa versionen av Mercedes S-Klass – bilen är nästan 5,5 meter lång! Det betyder ännu bättre utrymme för passagerarna i det minst sagt ombonade baksätet. Och det är här kunderna kommer att vilja resa. Komforten sägs vara magisk, Mercedes hävdar bland annat att detta är ”världens tystaste baksäte”. Här finns två exklusiva fåtöljer med massage och alla möjliga inställningsmöjligheter. Vill man sova är det bara att fälla ner ryggstödet med en knapp. Miljön i kupén domineras av skinn och trä. Får man tråkigt kan man låta sig underhållas av de stora skärmarna eller snacka med chauffören via bilens intercom-system.

12 cylindrar och 530 hk

Bilen drivs av en sex liter stora bensinmotorn som har tolv cylindrar. Effekten uppges till 530 hk och vridmomentet till 830 Nm. Några uppgifter för acceleration och toppfart har inte kommunicerats, men det lär räcka till.

Lämna ett svar