Mercedes C-klass: Första provkörningen

Att Mercedes har lyckats få till komforten i nya C-Klass förvånar nog inte så många, på det här området har den tyska biltillverkaren varit klassledande länge. Men det är överraskande att C-Klass trots ett tydligt komfortfokus från och med nu också är en av de roligaste bilarna att köra i den här klassen.

Styrningen är knivskarp, bilen låter sig lätt ledas in i kurvorna och kan provoceras ganska hårt innan den säger ifrån. Känslan är pigg och överraskande sportig. Det gäller också inredningen i kommande C-Klass. Visst är det mycket klassisk Mercedes här, men det har hänt något. Det känns modernare och mer lekfullt än någonsin tidigare.

Miljötrimmad

Motorn i testbilen är den väl beprövade dieseln 220CDI som nu kallas 220 BlueTEC. Maskinen har miljötrimmats en smula, de förbrukningssiffror som avges är 4,3–4,5 liter per tio mils blandad körning och 3,6–3,9 liter per tio mils landsvägskörning med automatlåda. Även i verkligheten går det att köra nya C220 BlueTEC snålt. Att ligga en bra bit under halvlitern per mil på motorväg är inga problem.

Mercedes C-Klass kommer att bli ganska dyr i Sverige, även om grundpriserna kan tyckas vara helt okej. En C 180 börjar på 309 900 kronor och en C 220 BlueTEC kostar från 338 900 kronor. Men sen tillkommer utrustningen – och då skenar det i väg. Testbilen vi kör kostar närmare 500 000 kronor.

För tjänstebilskunderna har Mercedes-Benz Sverige tagit fram en speciell ”Fleet edition” C220 BlueTEC som klarar sig under miljöbilsgränsen. Den kostar 299 000 kronor och klarar sig under 7,5 basbelopp.

 

 Klicka här för att se våra betyg på Mercedes C-klass.

 

Klicka här för att läsa fakta om Mercedes C-klass.

Lämna ett svar