Land Rover avslöjar nya Discovery Sport

I ett steg att göra Discovery-familjen till en modellflotta av flera modeller likt den lyxigare Rang Rover-linjen är nya Discovery Sport först ut. Den baseras på nuvarande Range Rover Evoque men blir både större och får bättre terrängegenskaper.

På den europeiska marknaden kommer Discovery Sport att säljas med sju sittplatser redan i grundutförande. Storleksmässigt lär den dock konkurrera med BMW X3 och Volvo XC60, snarare än större – och sjusitsiga – konkurrenter.

181 prototyper

Under utvecklingsfasen har Land Rover byggt 181 prototyper som tillsammans avverkat mer än 120 000 mil i jordens flesta hörn. Bilen är testad i 60 centimeter djupt vatten, 40 graders branta uppförsbackar och nedförslut som lutar hela 45 grader. För vårt kalla vinterklimat kan det också vara bra att veta att den dessutom testats i temperaturer från -32 grader till plus 42.

För ett attraktivt instegspris kommer grundmodellen av Discovery Sport få fyrcylindriga motorer, likt de som redan sitter i systerföretaget Jaguars modeller. Men räkna med större spisar också, märket har som bekant fina sexcylindriga pjäser som både går på bensin och diesel.

Avtäckningen sker i Storbritannien den 2 september, då lär vi få veta allt om den familjen Discovery.

Lämna ett svar