Historiskt rallyrekord och utklassning i F1

Mercedes dominans i årets F1 verkar bara växa för varje tävlingshelg som passerar. I Spaniens grand prix i helgen utklassade förarduon Hamilton och Rosberg motståndet med nästan 50 sekunders marginal ner till trean Daniel Ricciardo och Red Bull.

Mercedes-förarna kämpade båda två om segern, men Lewis Hamilton var snabbast och kunde efter en snygg fajt passera mållinjen först. Största uppkörningen stod Sebastian Vettel för som startade från 15:e ruta och slutade på fjärde plats.

För Marcus Ericssons del blev det ännu en tuff helg där han och Caterhan inte hänger med konkurrenterna. Ericsson slutade på sista plats och teamkollegan Kamui Kobayashi tvingades bryta efter 34 varv.

Latvala gav Volkswagen historiskt rekord

Det argentinska VM-rallyt sägs vara säsongens tuffaste och inför årets upplaga hade kraftiga regn eroderat de smala grusvägarna ytterligare. Det hindrade inte finländaren Jari-Matti Latvala från att ta en totalseger på de 14 specialsträckorna som tillsammans är 40,5 mil långa. Även på andra plats hittar vi en Volkswagen Polo och då med Sébastien Ogier bakom ratten. Tredjeplatsen tog Kris Meeke och Citroen.

Latvalas seger gjorde att Volkswagen nu vunnit nio raka VM-delsegrar vilket också är rekord.

Fredrik Larsson tog ledningen i säsongens första

I STCC-premiären på Knutstorp blev det två händelserika lopp. I helgens första heat råder omvänd startordning från kvalet. Den snabbaste startar från tionde ruta och den tionde snabbaste får pole position. Och därmed fick Erik Jonsson, WestCoast Racing, starta främst i sitt allra första STCC-lopp. Mattias Lindberg, Team Kia, låg dock tätt bakom och klev efter åtta varv upp i ledning och höll den in i mål. Teamkollega Philip Forsman slutade tvåa och Jonsson på tredje plats.

I heat två segrade Fredrik Ekblom, Polestar, följt av Fredrik Larsson, WestCoast Racing, och Richard Göransson, Genom framskjutna placeringar i båda heaten och kvaletta bärgade Fredrik Larsson en rejäl poängskörd och blev därmed säsongens första mästerskapsledare.