Här är nya Volvon – V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country vänder sig, enligt Volvo, till personer med en aktiv livsstil och fungerar utmärkt på både grus – och asfalterade underlag.

Någon terrängbil är det dock inte frågan om, även om den höjda markfrigången (+ 65 millimeter) borgar för något bättre framkomlighet.

Cross Country-versionen av V60 har försetts med hasplåtar fram och bak, tröskeldekor och stänkskydd medan de integrerade slutrören.

Bilen har också fått sportstolar i svart läder med bruna sömmar.

Två nya två-tons läderklädslar kommer också introduceras i samband med lanseringen i Europa i början av 2015.

Första till USA och Kanada

De första V60 Cross Country-bilarna kommer att släppas i USA och Kanada, en marknad som pekats ut som extra viktig framver. Från början får V60 Cross Country inte tillgång till de nya fyrcylindriga motorerna från Volvo, utan kommer med den äldre femcylindriga bensinmotorn på 250 hk.

Bilen får fyrhjulsdrift och automatlåda som standard.

Den nya fyrcylindriga motorfamiljen blir tillgänglig till Cross Country i samband med den internationella lanseringen, men med dessa motorer erbjuds bara framhjulsdrift.

Högprofilsdäck som tillval

I de fyrhjulsdrivna versionerna är det de gamla femcylindriga motorerna som gäller.

V60 Cross Country kommer att finnas tillgänglig med 18- och 19-tums fälgar och högprofilshjul för extra komfort och off-road-utseende, minskat vägljud och extra skydd om bilen kör på steniga vägar eller upp på en trottoarkant.

Lämna ett svar