Här är första titten på helt nya Volvo XC90

Volvo planerar att presentera nya Volvo XC90 i flera steg. I dag börjar man lanseringen med att visa upp hur den för Volvo ack så viktiga bilen ser ut på insidan. Tekniknyheter ska presenteras under sommaren, medan vi får se den slutliga designen på utsidan i slutet av augusti.

Volvo sätter stor vikt vid den stora pekskärmen som finns placerad mitt i bilen. Enligt Volvo sköts systemet helt utan knappar, vilket både ska låta föraren interagera med bilen på ett nytt sätt och ge tillgång tjänster via internet.

Helt nya stolar

Materialet i bilden präglas av läder och trä, där flera av detaljerna är handgjorda. Bilen får en ny generation stolar, som är ergonomiskt formade och har flera möjligheter att ställas in beroende på hur passageraren vill sitta. Dessutom kan den andra sätesraden skjutas framåt för att skapa mer utrymme i bakre raden.

Nya Volvo XC90 blir den första Volvomodellen som bygger på den nya plattformen SPA. Enligt Volvo ger den bland annat formgivarna större möjligheter, ökar bilens innerutrymmen och gör det möjligt att ha med det senaste inom säkerhet.

Lämna ett svar