Här är första bilderna på nästa Volvo XC90

Volvo har inlett vintertesterna på den färdiga XC90 som ska visas först på bilsalongen i Paris i september. Och spionfotografer i Norrland har fångat den på bild under tester på en svensk sjöis. XC90 är den första bil som Volvo-bygger sedan kinesiska Geely köpte företaget från Ford och den bil som ska rädda Volvo kvar på den viktiga marknaden i USA.

Den tekniska grunden till nya XC90 är företagets nya plattform som fått namnet SPA. Den här plattformen kommer att ligga till grund för en hel radda nya modeller framöver, bland annat Sverigefavoriten Volvo V70 som väntas bli utbytt inom en inte allt för avlägsen framtid.

Visas i Paris

Volvo har tidigare visat upp två konceptbilar för att skvallra lite om hur XC90 och andra XC-modeller kommer att se ut. Ytterligare en konceptbil ska visas på salongen i Genève om en månad. Men det är först i Paris i september som Volvo har planerat att visa en helt färdig bil.

Av bilderna från Norrland att döma blir det en betydligt sportigare och lite rundare bil än dagens XC90. Vi kan också se likheter med den konceptbil som Volvo visade i Detroit, med den breda fronten och den långa motorhuven. Under den kan vi väntas oss Volvos nya fyrcylindriga motorfamilj, som kallas VEA. Volvo har tidigare bekräftat att alla de nya motorerna är förberedda för att samverka med elmotorer så vi kan räkna med versioner med hybriddrift.

Lämna ett svar