Här är förre Volvo-chefens nya jobb

Fords nya vd Mark Fields har möblerat om i ledningsgruppen. De två största förändringarna gällde Europa-chefen Stephen Odell och försäljningschefen globalt, Jim Farley. De två byter helt enkelt jobb – vilket kommer att förändra Ford i grunden.

Fields har försäkrat att förändringen inte beror på att någon av dem gjort ett dåligt jobb, även om Ford-ledningen inte ser med snälla ögon på Odells mindre bra resultat i Europa.

Mycket bra ledare

Enligt branschbedömare handlar bytet i stället om att Fields vill få nya roller på nyckelpositioner. Odell anses vara en mycket bra ledare som kan överblicka flera olika verksamheter – något som Fields behöver för att styra problemen i Europa och Sydamerika samt den delikata situationen och konkurrensen i Kina. Odell har tidigare bland annat arbetat med motsvarande frågor hos Mazda och har totalt 34 år inom Ford-koncernen bakom mig.

Gasa i Europa

Jim Farley är en idéspruta som Fields anses behöva när Ford nu ska gasa på en svår Europamarknad. Farley får sitt första jobb som chef för en egen division inom Ford.

Chefsbytet har varit klart en tid men offentliggjordes i veckan som Fields första stora omorganisation i Ford.

Lämna ett svar