Här är Ferrarin som väntas bli rekorddyr

Den eftertraktade bilen är en av tio som ska säljas från det exklusiva museet Maranello Rosso Collection. Bilen är väl dokumenterad efter att den byggdes klar i Ferrari-fabriken den 11 september 1962. De första tre åren tillbringade bilen på tävlingsbanan men 1965 såldes den till Fabrizio Violati. Violati påstås ha gömt bilen från sina föräldrar och körde den bara på nätterna när ingen kunde se honom. Lite senare vågade han visa upp bilen och tävlade sporadiskt i historisk racing.

Bilen har varit hos samma ägarfamilj i 49 år och väntas slå nytt prisrekord för bilar i en auktion när den klubbas nästa månad. Dagens rekord är 27,5 miljoner dollar för en Ferrari 275 GTB/4S Nart Spider som såldes förra året.

Men det påstås att den Ferrari 250 GTO sol Stirling Moss tävlade med såldes privat förra året för hela 52 miljoner dollar.

Kan bli ännu dyrare

Den 250 GTO som nu ska säljas behöver alltså ”bara” slå 27,5 miljoner dollar för att bli den dyraste någonsin på en auktion. Med dagens dollarkurs motsvarar det knappt 200 miljoner kronor. Men det troliga är att priset kommer att stiga betydligt mer än så och kanske nå över 300 miljoner kronor.

Är du sugen på att vara med på budgivningen så sker Bonhams Motor Car-auktionen Quail Lodge i Monterey, Kalifornien den 14-15 augusti.

Lämna ett svar