Här är en Saab som också gått 100 000 mil

Kuijpers bor i Holland och reser runt och bygger webbplatser. 2005 köpte han sin Saab 95 2,3t för 5 500 euro, cirka 50 000 kronor. Redan då hade bilen rullat en hel del.

– Många hade kanske tvekat att köpa en bil som gått mycket men inte jag tyckte inte att det vara några problem. Det knakade lite vid tvåans växel och vissa trodde att lådan skulle rasa, men det knakar fortfarande, berättar Sjef Kuijpers för sajten autoweek.nl.

Konverterad för gasdrift

För att spara bränsle har Kuijpers konverterat bilen för gasdrift. Han kör cirka 50 mil per dag men håller sig till att köra 100-115 km/tim. Som förklaring till varför han aldrig varit sugen på att byta bil svarar Kuijpers att han växt upp i en familj där man lärde sig att behålla det man fått.

I dag är Kuijpers så nöjd med sin 9-5 från 1998 att han inte kan tänka sig att byta. Om han tvingas byta bil vill han helst ha en likadan.

Biltestarna TüV har tittat på Saaben och de är imponerande. Speciellt tyckte TüV-besiktaren Henny Meengs att det var roligt att se att motor och växellåda fortfarande var intakt. Däremot fungerar inte strålkastartorkare och luftkonditionering längre.

Lämna ett svar