Här är den ulitimata överlevnads-hojen

Gillar du motordrivna fordon, vill kunna ta dig fram överallt på ett smidigt sätt och är lite av en äventyrare, då kan Motoped vara hojen för dig. ”Ett mycket användbart, militärinspirerat super-fordon”, skriver tillverkaren själv. Det är alltså är en typ av cykel-moppe som drivs av en 4-taktsmotor och tar dig så långt som 80 mil utan att du ens behöver fylla på tanken.

Armborst och tomahawk ingår

Motoped, som faktiskt går bra att bara cykla på också, finns i flera olika modeller och färger. Bland annat en begränsad specialupplaga som heter ”Black Ops”. Du väljer själv om du vill cykla eller använda motorn och växlar lätt mellan de båda utan att ens behöva stanna.

Till moppen som inte är mycket större än en mountainbike men väger mindre än en vanlig moped ingår ett överlevnadskit med armborst, bensinförvaring, överlevnadsspade, tomahawk, harpun, bladsåg, belysningssystem, karbiner, klätterrep, ficklampa, multifunktionskniv, multi-verktyg, förvaringsväska och en del annat.

Soppasnål och smidig

Motoped är också miljövänlig, då den släpper ut 30 procent mindre avgaser jämfört liknande motortransporter i samma storlek. Väljer du att utrusta den med en Smartcarb avgassystem kommer du att minska utsläppen ännu mer – så mycket som 50 till 70 procent.

Motoped transporteras enkelt på ett bilcykelställ och bärs utan problem upp och nedför trappor. Motorn är på 49cc och maxfarten är 38 kilometer i timmen. Enligt tillverkaren är den även lätt att underhålla och reparera.

Lämna ett svar