Häftiga rullstolen som klarar alla terränger

Att ta sig fram som rörelsehindrad är inte alltid lätt, och med en vanlig rullstol kan man inte ta sig ut i skog och mark. Det kan dock Der Ziesel göra, en terrängrullstol med motor som utvecklats av det österrikiska företaget Mattro Mobility Revolutions.

Der Ziesel ser ut att vara det närmaste man kommer en pansarvagn i rullstolsform. Enligt företaget bakom ska den klara en lutning på 60 procent utan problem och dessutom ta sig fram genom både vattenpölar och lera.

Fyra motorer

Der Ziesel finns med fyra olika motoralternativ. Instegsmodellen ger 16 hästkrafter, medan mellanversionen mäktar med 18,7 hästar. Dessutom finns värstingen på 24 hästkrafter. Det ger Der Ziesel en toppfart på 35 kilometer i timmen. Fort, kan tyckas, men då finns så klart en fyrpunktssele som ska hålla föraren på plats i stolen.

Det här skulle dock vara alldeles för bra för att vara sant utan en saftig prislapp. Den billigaste versionen kostar knappt 20 000 euro, motsvarande omkring 185 000 kronor. Vill man ha den dyraste versionen får man öppna plånboken lite till och punga ut med drygt 221 000 kronor.

Lämna ett svar