Fruns hämnd: Sålde sin mans Porsche

1. Hon sålde hans Porsche
”Nu är det kört för herrn i huset!” skrev annonsören på Blocket. Herrn i huset hade frågat om han fick vara pappaledig, eftersom man då ”inte gör någonting”. Det fick frun att gå i taket. Med två dagar kvar till förlossningen la hon ut en annons på Blocket om att sälja sin mans Porsche. Enligt henne var bilen i fantastiskt skick eftersom den behandlas som ”nån silikonstinn bikinibrud”.

2. Den krockade bilen
Kort och gott: den här annonsören ville sälja sin kvaddade pärla eftersom den var för dyr att reparera. Det är oklart om någon köpare hade lust att ta reparationssmällen.

3. Volvo och Saab – i ett!
Den här bilen var från början en Saab 9000, men efter lite ombyggdnad blev överdelen en Volvo 245. Perfekt för den som har svårt att bestämma sig för Saab eller Volvo, tyckte annonsören, som skrev att det här är två svenska klassiker i ett paket.

4. Bastubilen
Sveriges, enligt annonsören, enda bastubil som både kunde basta och frakta fem personer samtidigt. Den var dessutom besiktad, men om den blev godkänd eller inte framgick inte av annonsen.

5. Frun tyckte bilen var för ful
Den här annonsen är fullproppad av roliga meningar. ”Den har en knapp där det står AC på. Vad det betyder vet jag inte.” Den som satte ut den här annonsen verkade mest ha koll på bilens historia. Men en sak är i alla fall säker: det var en kvalitetsvagn inköpt till frugan, men eftersom hennes reaktion var att bilen var alldeles för ful blev den utlagd av mannen på Blocket – på fyllan. ”Släng dig på telefonen och ring. Svarar jag inte så ligger jag i badet och dricker öl. Då det är lördag och jag är lite småfull är priset givetvis diskuterbart.”

6. Rostig buss utan motor
I annonsen stod det att en eventuell köpare bör gå in på en länk och titta på 70 bilder på bussen innan kontakt tas med säljaren. Vi har kollat upp länken – det är 70 bilder fyllda av rost och halvtrasiga delar. Varför bussen såldes? Den var ”för mycket” för ägaren, som ändå trodde att den skulle gå att rädda.

7. Den översnöade sommarbilen
Frågan är om det blev rätt bild till den här annonsen… Att den aldrig varit vinterkörd är ju lätt att tro på med tanke på att den är helt översnöad på bilden. Men endast förvarad i värmegarage…? Och ”se bild” för att titta på den nya, snygga fälgarna…? Helt lätt att se några fälgar är det ju inte.

Lämna ett svar