Formel 1 kan bli aktuellt för Audi

Det har i många år spekulerats om och när Volkswagen-gruppen ska ge sig in i formel 1. Så gott som varje höst börjar rykten snurra och det handlar framför allt om märket Audi.

I dag satsar VW mycket på motorsport med egna racingserier på olika håll i Europa, motorer till F3, rally-VM, DTM och långlopp. Men det har hittills alltid varit nej på frågan om F1.

Byte i toppen

Kanske är det på väg att ändras. Enligt branschtidningen Autosport har VW:s starke man Ferdinand Piech aldrig kommit bra överens med F1-chefen Bernie Ecclestone. Men VW är på väg att flytta Piech till förmån för koncernchefen Martin Winterkorn och även Ecclestones dagar som stark man i F1 kan vara över.

Undersöker möjligheter

Sedan ett par veckor jobbar Ferraris förre F1-chef Stefano Domenicali för VW och uppdraget är att undersöka möjligheten för Audi att ge sig in i F1. Det finns lediga platser i F1 inför säsongen 2016 och det finns också en möjlighet att köpa något av de mindre teamen.

Audis motorsportchef Wolfgan Ullrich har förnekat att Audi tittar på F1 som en framtida möjlighet. Men anställningen av Domenicali visar på något annat.

Lämna ett svar