Ferrari FXX K – en värsting för banan

Ferraris supersportbil LaFerrari är en av bilvärldens mäktigaste skapelser. Och nu kommer den i en ännu exklusivare version – Ferrari FXX K.

Bilarna, som sägs komma i endast 50 exemplar, kommer att reserveras för de allra trognaste Ferrarikunderna. FXX K är inte byggd för att köras på allmänna vägar, utan är endast tillåten för bankörning.

100 hk mer än LaFerrari

Bilen har samma hybriddrivlina som LaFerrari, men har fått nästan 100 hästkrafter till. 1 050 hästar och 860 newtonmeter uppger tillverkaren.

För att nå dit har FXX K fått nya bland annat fått nya kamaxlar och en modifierad ventilstyrning. Avgassystemet har gjorts om på brutalast möjliga sätt – alla ljuddämpare har helt enkelt plockats bort. Några siffror för acceleration eller toppfart har ännu inte kommunicerats.

Brutalare design

Designen har fått en översyn och bilen ser ännu brutalare ut än ”vanliga” LaFerrari. Det är tydligast baktill, där vi hittar en speciell spoiler som ska ge FXX K ökad stabilitet och uppemot 50 procent högre marktryck än LaFerrari.

Även i fronten finns en omarbetad spoiler som ska ge mer marktryck.

Ferrari förvarar bilen

Prislappen på omkring 25 miljoner kronor är förstås saftig. Men i priset ingår två år av den exklusiva servicen Corsa Clienti.

Det betyder att Ferrari förvarar bilen, och flyger den till racerbanor runtom i världen, inklusive ett team med mekaniker.

Lämna ett svar