F1-chefen rasar mot Caterhams ”tiggeri”

Över en miljon pund på mindre än 48 timmar. Konkursförvaltaren som driver Caterhams F1-stall har hittills lyckats bra i sitt försök att via fansen få in tillräckligt med pengar för att ställa teamet på startlinjen i F1-finalen i Abu Dahbi.

Senast på fredag ska förvaltare ha samlat ihop de 2,35 miljoner som krävs för att få teamets två bilar till start.

”De kan hitta på något annat att göra”

Men en som dömt ut projektet är F1-chefen Bernie Ecclestone. Ecclestone har fått kritik för att han inte gjort tillräckligt för att ge de mindre teamen bra ekonomiska förutsättningar. När så Ecclestone kommenterar att Marussia valt att stänga för gott och projektet med Caterhams crowdfunding går han till attack:

– Jag skulle aldrig satsa några av mina egna pengar i något sånt. Vi i F1 ska inte gå runt med en tiggarskål. Om folk inte har råd att vara med i F1 kan de hitta på något annat att göra, kommenterade Ecclestone till reportrar under F1-loppet i Brasilien.

Ecclestone liknar F1 med ett parti poker.

– Om jag sitter med i ett pokerspel och inte har råd att vara med de andra spelarna, då blir jag dödad och måste lämna spelet.

Oklart för Erricsson

Caterhams konkursförvaltare har tagit emot bidrag från såväl privatpersoner som företag och organisationer som alla vill se teamet tävla i Abu Dahbi.

Marcus Ericsson vet ännu inte om han blir en av förarna som i så fall ska tävla i bilen. Ericsson har skrivit kontrakt med konkurrerande teamet Sauber för 2015.

Lämna ett svar