Dodge Charger SRT Hellcat är snabbast

I Europa möter vi bilmodellers snabbhet i varvtider runt Nürburgrings nordslinga, i Nordamerika pratar man om tiden det tar att avverka kvartsmilen. Och för Charger SRT Hellcat blir tiden elva sekunder blankt, vilket innebär att modellen blir världens snabbaste sedan.

Först att få Dodges starkaste motor någonsin, den 6,2 liter stora V8:an, var coupén Challenger Hellcat tidigare i år. Men vad ska hindra en fyradörrars sedan från att gå lika snabbt? Inget, tyckte Dodge. Bilen börjar byggas under första kvartalet 2015 vid fabriken i Brampton, Kanada.

Vassare utseende

Jämfört med vanliga Charger får Hellcat-versionen ett vassare utseende med stora luftintag i grillen, rejäla Brembo-bromsar och en åttaväxlad automatlåda med 160 millisekundersväxlingar. Att accelerera från stillastående till 161 km/h för att sen bromsa till noll igen avverkas på snabba 13 sekunder. Skulle man inte få för sig att bromsa fortsätter accelerationen upp till 328 km/h.

Se bara till att välja rätt nyckel av de två som följer med bilen. Den svarta begränsar effekten, medan den röda släpper lös samtliga 717 hästkrafter.

Lämna ett svar