BMW i8: Här är första intrycken av nya bilen

Hej Erik, vi går rakt på sak – hur är BMW i8?

– En mycket speciell och häftig bil. Designen och linjerna liknar inget annat, karossen är till största delen tillverkad av plast och själva chassit och kupén består av lite aluminium och lite kolfiberförstärkt komposit. Till detta finns då en elmotor och en trecylindrig bensinmotor. En salig blandning som lyckats bli riktigt bra.

Och körmässigt?

– Nu är kanske Milano som ett av Europas största storstadsområden inte den optimala platsen för att lära känna en ny generations sportbil, men vi susar fram längs vägarna ömsom ljudlöst och ömsom med det vassa ettriga ljudet från trepipen. Skoj, men det finns saker att förbättra, allt i BMW i8 är inte vad det ser ut som.

Det får du berätta mer om senare, men ge oss lite hårda fakta nu så får du alldeles strax fortsätta rattandet.

– I8 i korta drag: Byggd av kolfiber och väger cirka 1 500 kilo, total effekt 362 hästkrafter från både elmotorn och den förvånansvärt välsjungande trecylindriga turbomotorn. Batteriet på 7,1 kWh ger nästan fyra mils körning på enbart el och laddas upp via ett vanligt 12A-vägguttag på knappt tre timmar.

– En ruskig teknikorgie med andra ord, och faktiskt en helt ny generations sportbil som vi aldrig sett förut. Och just det, prislappen i Sverige säger 1,4 miljoner kronor.

Lämna ett svar