BMW i8 är bilen alla vill ha, men väntan är lång

Det var under bilsalongen i Los Angeles som Ian Robertson berättade om de angenäma problemen med BMW i8. Laddhybriden med som drivs av både en elmotor och en bensinmotor är omåttligt populär. Bilen tillverkas i BMW:s fabrik i Leipzig och försäljningen inleddes i Europa i juni och i USA i augusti.

760 bilar hittills

BMW var tidigt försiktiga med sina prognoser för i8 och de meddelade tidigt att de inte skulle nå 5000 tillverkade bilar på ett år – ett krav för att få vara med i Årets Bil-tävlingen.

Hittills har BMW levererat 760 bilar till kunder, varav 419 bara i oktober. Enligt branschbedömare kommer BMW att nå 3238 tillverkade bilar i år och 4318 nästa år.

Även BMW:s elbil i3 tillverkas i Leipzig och här ligger BMW:s tillverkningstakt närmare försäljningen, leveranstiden ligger på fyra till fem månader.

Ska öka takten

Rykten säger att BMW planerar för en i5-modell men Roberston ville inte bekräfta de planerna under salongen i Los Angeles. Till att börja med ska BMW i stället försöka öka takten på i8-bandet och korta leveranstiderna.

Lämna ett svar