Bilister mår sämst av alla trafikanter

Att byta gaspedalen mot cykelpedalen på väg till jobbet kan förbättra din mentala hälsa enligt brittiska forskare, rapporterar CBS News. Forskarna har analyserat data som man har samlat in från 18 000 brittiska pendlare mellan 18 och 65 år de senaste 10 åren. De som cyklar eller går till jobbet känner sig mindre stressade, är gladare och har lättare att koncentrera sig.

Fullsatt buss bättre än bil

Att ta tunnelbanan eller bussen är också bättre än att ta bilen.

– Ett förvånande resultat var att pendlare mådde bättre av att åka kollektivt än att köra bil, säger Adam Martin, forskare på University of East Anglia’s Norwich Medical School.

– Man kan tycka att avbrott i trafiken och trängsel borde leda till stress, men buss och tåg ger folk möjlighet att slappna av, läsa en bok eller umgås. Oftast är det också en liten promenad till och från stationen.

Bilen – ett uselt alternativ

Att ta bilen är ett uselt alternativ enligt forskningsresultaten. Ju längre tid bilpendlare tillbringar i sin bil, desto sämre mår de. De sover sämre, känner sig i större utsträckning värdelösa och olyckliga och är tjockare än andra pendlare. Dessutom presterar de sämre på jobbet.

Lämna ett svar