Audi Q7 gör Volvo XC90 omodern

Q7 är en av Audis absoluta succémodeller, sedan den visades upp 2005 har den lockat kunder över hela världen. Visserligen har Q7 genomgått ett par ansiktslyftningar – men nu börjar den bli riktigt till åren kommen och jämför man med modernare modeller fattas här en del teknik som inte går att klämma in i den gamla modellen.

Blir ultramodern

Den nya generationen av Q7 kommer dock att vara en ultramodern bil. Det här är den första Audin som kommer att byggas på nästa generations MLB Evo-plattform. Bilen kommer också att få ett modernare hybridsystem än dagens hybrider, enligt Autoevolution.com, samma som är tänkt att också hamna i framtida suvar från Bentley och Lamborghini. Precis som en annan suv från VW-gruppen – Porsche Cayenne S E-Hybrid – blir Q7 e-tron en plug-in hybrid.

Presenteras nästa år

Nya Q7 kommer att presenteras någon gång under nästa år. Vilka motorer som kommer att vara aktuella är inte kommunicerat. Vi kan dock utgå från att Audi kommer att följa trenden med allt mindre cylindervolym för att få ner bränsleförbrukningen. Om de går lika långt som Volvo och bara kör tvålitersmotorer är dock inte troligt. Kanske är det sexcylindriga trelitermotorer som gäller.

Lämna ett svar