Återkallar 8,4 miljoner bilar efter flera dödsfall

Nyligen har General Motors tvingats återkalla 7,6 miljoner bilar i det som då var GM största återkallelsekampanj i företagets historia. De 7,6 miljoner bilarna har problem med att tändningsnycklarna roterar felaktigt.

Förutom det här har GM tvingats återkalla totalt 2,6 miljoner bilar av årsmodeller från mitten av 2000-talet och framåt. Där handlar det om att tändningsnyckeln har ett fel som gör att tändningen kan stängas av vilket påstås ha orsakat 54 krascher och 13 dödsfall.

När tändningen stängs av förlorar bilen servostyrning och även bilens krockkuddar slutar att fungera.

Det pågår en utredning som ska försöka visa om det var på grund av tändningsproblemet som dödsolyckorna inträffade men åtminstone vid två av fallen löste inte krockkudden ut.

Problem med nyckeln

Den senaste återkallelsen handlar om problem med själva nyckeln men enligt GM ska det inte kunna påverka bilens system. Lösningen är att bilarna förändras så att nyckelhålet blir ett hål i stället för en springa.

Den senaste återkallelsen gäller bland annat Cadillac SRX av årsmodellerna 2004-2006 samt Cadillac CTS från 2013-2014.

Efter det senaste beskedet från General Motors har tillverkaren bara det senaste året tvingats återkalla totalt 28,9 miljoner bilar av 54 olika modeller. Några av bilarna har dessutom återkallats flera gånger.

General Motors nya vd Mary Barra har fått en mycket tuff start på sitt nya jobb.

Lämna ett svar