Alfa Romeo 4C: Första intrycket

Är 4C så bra som Alfa Romeo säger?

– Både och, det är en liten läcker sportbil som säkert kommer att sälja slut. Alfa planerar att bygga 3 500 bilar per år varav ett drygt tiotal kommer till Sverige.

Vad är bäst med bilen?

– Alfa har byggt en lätt och liten sportbil genom att använda mycket kolfiber och en lite egen tillverkningsteknik. Torrvikten är låga 895 kg och det tillsammans med en fyrcylindrig motor med turbo som ger 240 hästkrafter betyder bra prestanda.

Var har ni kört bilen?

– Vi åkte direkt från flygplatsen i Milano till Alfas test- och utvecklingsbana Balocco, en dryg timmes bilresa söderut. Där körde vi några flygande varv. Kul också att spana in andra hemliga bilar från Fiat, såg bland annat suven Renegade som maskerats lätt.

Är det något du inte gillar med 4C?

– Jag frågar mig lite vilka som ska köpa bilen. Det är ingen tvekan om att Alfa Romeo kommer att använda 4C för att bygga sin nya image som sportbilstillverkare men jag kan inte direkt se något användningsområde.

– Bilen är grymt snygg, speciellt på vägen när den rör sig, men jag tror de som vill ha bilen inte har råd – den kostar ändå 460 000 kronor plus utrustning – och de som har råd kanske väljer en Porsche eller en bil med fler hästkrafter. Det här ska jag fundera på under vår andra testdag och så kan ni läsa mer om Alfa Romeo 4C i kommande nummer av ALLT OM BILAR.

Lämna ett svar