7 heta hybrider på bilsalongen i Paris

VW Passat GTE

Detta kommer utan tvekan att bli en vanlig syn på de svenska vägarna. Passat GTE har lånat upplägget från Golf GTE och drivs av en 1,4-liters bensinmotor som kombineras med en elmotor på 115 hästar. Den sammanlagda effekten blir 218 hästkrafter, vilket borde göra Passat GTE kvick i steget. Det går att köra upp till 50 kilometer på ren el. Blandad förbrukningen är 2,0 liter per tio mils blandad körning.

Volvo XC90

Volvos nya stora suv har redan visats upp på ett pressevent i Stockholm, men modellen har publik premiär i Paris. Den nya bilen, den första modellen sedan Geely tog över ägandet av Volvo, bygger på en ny plattform och är fullpackad med ny teknik.

Laddhybriden hybriden T8 AWD har den bensindrivna T6-motorn som i kombination med en elmotor presterar sammanlagt 400 hk. Priserna för T8 börjar på 766 000 kronor.

Lamborghini Asterion

Porsche har sin 918 Spyder. Ferrari har sin LaFerrari. Och nu är det dags för Lamborghini att visa upp en superhybrid. Asterion LPI 910/4, som konceptbilen heter, har haft premiär på bilsalongen i Paris. Och det här är en sällsynt läcker bil. Med en bensindriven V10-motor och tre elmotorer blir effekten makalösa 910 hästkrafter. 0–100 km/h på tre sekunder och har en toppfart på drygt 320 km/h. Bilen har automatlåda och driver på alla fyra hjulen.

Peugeot Quartz

Peugeots konceptbil Quartz är utan tvekan en av de bilar som sticker ut mest från mängden på bilsalongen i Paris. Och det handlar inte bara om den läckra designen, även under skalet finns spännande nyheter.

Bensinmotorn på 1,6 liter ger 270 hk och 330 Nm. Den har assistans av två elmotorer på drygt 100 hk var. Bilen är en laddhybrid och ska gå att köra 50 kilometer på bara el.

Vi räknar inte med att få se denna modell i produktion.

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Porsches vräkiga suv Cayenne som miljöbil – vem kunde förutspå detta när den första Cayennen visades upp 2002? S E-Hybrid är ett kraftpaket med en total effekt på 416 hk. 0–100 km/h går på 5,9 sekunder – och bränsleförbrukningen anger till 3,4 liter per tio mils blandad körning. Det betyder 79 grams CO2-utsläpp per kilometer.

Mercedes S500 Plug-In Hybrid

Mercedes har redan visat upp den här bilen – men trots det är detta en av de hybrider som drar flest blickar till sig på bilsalongen i Paris. V6-motor på 333 hk och en elmotor på drygt 100 hk står för kraftförsörjningen. Bjässen accelererar från 0 till 100 km/h på 5,5 sekunder. Förbrukningen anser till 3,0 liter per tio mils blandad körning.

Kia Optima T-Hybrid

Optima har funnits ett tag som hybrid – men nu kommer bilen med ett nytt system och en dieselmotor i stället för den gamla bensinaren som tidigare använts. Optima T-Hybrid drivs av Kias 1,7-litersdiesel som knuffas på av en elektrisk kompressor. Dieselmotorn får extra hjälp av en elmotor. Under bagageutrymmet finns ett 48-voltsbatteri som försörjer med el. Modellen är än så länge ett koncept, drivlinan är inte färdigutvecklad.

Lämna ett svar