10 bästa biltillverkarna – enligt bilarnas ägare

Jaguar och Lexus är de bästa biltillverkarna. Åtminstone om man med ”bästa” menar de som har de nöjdaste kunderna. Det visar What Car och JD Powers årliga undersökning om nöjdheten hos nybilsköparna i Storbritannien. Både Lexus och Jaguar tog hem 80,8 procent av maxpoängen, men Mercedes och Skoda är hack i häl på tredje- och fjärdeplatsen med 80,1 respektive 80,0 procent.

Jaguar har visserligen bara med en bil i undersökningen. Det är Jaguar XF som knep tiondeplatsen på topplistan över de bästa bilmodellerna. Jaguar XF-ägarna uppskattar sin bil för de kraftfulla motorerna och den höga kvalitén på interiören, samtidigt som bilen ändå är relativt billig att försäkra. Bilen har dock problem med batteriet, samtidigt sätena kan vara krångliga att fälla ner.

Kvalitet på Lexus interiör

Lexus rankning bygger på två bilar som finns med i undersökningen, CT och RX. De båda bilarna finns på sjunde respektive 16 plats på listan över de bästa bilmodellerna. Båda bilarna får höga betyg för kvaliteten på interiören. Lexus RX får dock bland annat kritik för sin bränsleekonomi.

På sistaplatsen hittar vi Chevrolet, som liksom Jaguar bara har en modell med i undersökningen, Chevrolet Spark. Spark tog även sistaplatsen på listan över bilmodeller, med bara 67,6 procent av maxpoängen. Bilen får kritik för att till exempel ha låg kvalitet på interiören och för att vara trång i baksätet.

Volvo tar sjundeplatsen på listan, med 78,4 procent av maxpoängen. Volvo har tre modeller med i undersökningen, där Volvo V70/XC70 presterar bäst med en sjundeplats på topplistan över bilmodeller. Volvo S40/V50 finns på 26 plats, medan Volvo S60/V60 tar plats 34.

Lämna ett svar