STORA bilnyheter: Se de nya USA-suvarna

Stora starka motorer, gigantiska utrymmen och massor av komfortutrustning – det är receptet på den nya generationens fullsize-suvar från GM som ska rulla ut som modellår 2015. I USA är modellerna mycket populära och försäljningen pekar uppåt. 2012 såldes 117 000 Tahoe och Suburban.

Cylinderavstängning

Den här gången har man tänkt åtminstone lite på miljön också, eftersom cylinderavstängningssystem introduceras i modellerna. Däremot pratar inte GM några förbrukningssiffror för jättebilarna.Standardmotorn är en V8 på 5,3 liter på 355 hästkrafter till samtliga nya modeller. Toppversionen av Yukon får en 6,2-litersmotor. Motorerna är parade med en sexväxlad automatlåda.

Mer utrustning

Tahoe och Suburban får ny modern säkerhetsteknik som inkluderar adaptiv farthållare med kollisionsvarning och autobroms, parkeringsassistans, filbytesvarnare, och döda vinkel-varnare.

Andra och tredje sätesraden går att fälla till ett helt plant lastgolv, och som tillval kan sätena fällas elektriskt.

Aktiv ljudreducering

GMC Yukon är lyxalternativet i den här klassen. Inredningen går i lyxigare material, sätena är bekvämare med mjukare stoppning och ljudsystemet från Bose är standard. För att minska ljudnivån i kupén använder man laminerat glas och ett avancerat system för aktiv ljudreducering. Tekniken går ut på att skicka ut det störande ljudet i kupén – fast med omvänd fas för att släcka ut ljudvågorna mot varandra.

Bilarna introduceras under första kvartalet 2014 – och bilarna som hittar till Sverige gör det importvägen.

Lämna ett svar