Seats nya kombibil ST kan bli succé i Sverige

Seat har fört en tynande tillvaro i Sverige med sjunkande marknadsandel och få sålda bilar. Nya Leon har däremot gett försäljningen en knuff i rätt riktning i år – men den bilen som kan vända Seats försäljning till succé här i Sverige är nya kombin Leon ST. Och det är framför allt prislappen som kan komma att locka många köpare.

Billig grundversion

Grundversionen Reference med 105 hästkrafter börjar på 166 900 kronor. Motorer, växellådor och säkerhetsteknik kommer från ägaren Volkswagen. Jämför man med nya Golf-kombin har Seaten enklare utrustning från start – säkerhet som autobroms, adaptiv farthållare, filbytesvarnare och trötthetsvarnare är tillval i alla utrustningsnivåer.

Stort bagageutrymme

Intressant här i Sverige är förstås lastutrymmet på 587 liter. Med fällda baksäten får man in 1470 liter. Seat erbjuder ett brett urval av snåla motorer. Bensinversionerna spänner mellan 105 och 180 hästkrafter, och dieselmotorerna ligger mellan 105 och 184 hästkrafter. Sammanlagt finns 8 motorer och de flesta går att kombinera den automatiska växellådan DSG.

Bilen lanseras i november, men går att beställa redan på måndag.

Lämna ett svar