Officiell: Nu får vi se nya Volvomodellen!

Volvo Concept Coupé är den första av tre konceptbilar som ska demonstrera framtida design. För Volvo är konceptbilen en ny inriktning där designen blir mer central och emotionell.

– Vår omvandlingsplan inkluderar målet att skapa en tydligare vision av Volvo Cars som ett premiummärke. Att utnyttja den emotionella kraften i vårt humanorienterade designarv utgör en av hörnpelarna i den här strategin”, säger Alain Visser, Senior Vice President för Marketing, Sales och Customer Service hos Volvo Car Group.

Samtidigt betyder det här att Volvos bilar kommer att bli dyrare, och positionera sig prismässigt gentemot konkurrenter som Audi, BMW och Mercedes.

På Volvo är man övertygad om att premiumsatsningen är en förutsättning för att nå försäljningsmålet 800 000 bilar per år.

Blickat bakåt mot P1800

Nästa år lanseras nya XC90. Även om modellen i sig är helt annorlunda än konceptbilen kommer designen att gå igen.

Volvos nya front består av en friliggande grill som flankeras av strålkastare med T-formade varselljus. Också bakljusen representerar en ny designsignatur för Volvo. Designteamet har också blickat bakåt mot klassiska modellen P1800.

Bakskärmarnas form är en uppenbar flirt, och visst känns den något framskjutna nosen bekant? En lång låg huv tillsammans med ett lågt tak ger bilen ett kraftfullt uttryck, som förstärks av en markerad midjelinje som spänner över hela bilen.

Handgjord interiör

Interiören går i samma färgtoner som den blågrå utsidan. En instrumentpanel i läder, dekorinlägg i trä och blå vävda mattor samsar med handgjorda detaljer i metall. Växelspaksknoppen är gjord av kristall.

En stor touch-screen dominerar mittkonsolen – den är sammankopplad med den adaptiva digitala instrumenteringen och en head-up display som projicerar information på vindrutan.

Under huven sitter en fyrcylindrig turbo- och kompressormatad bensinmotor på två liter. Den får ytterligare hjälp av en elmotor för att driva bakaxeln. Den sammanlagda effekten är 400 hästkrafter och vridmomentet landar på 600 Nm.

På Frankfurtmässan om ett par veckor får vi se bilen i verkliga livet!

Lämna ett svar