Ny version av Fords familjefraktare S-Max

Tuffare och sportigare linjer utan att kompromissa med rymlig interiör och flexibilitet. Det är nya Ford S-Max i ett nötskal. Precis som tidigare kommer sätena i bilen kunna fällas på en mängd olika sätt. Längst bak finns två nödsäten, främst avsedda för små barn. Under huven finner vi Fords nya 1,5-liters EcoBoost-motor, som redan har börjat tillverkas. Ford har ännu inte avslöjat prestanda och förbrukning.

Håller koll på hälsan

Konceptbilen är full med teknik och lösningar som vi däremot inte kan räkna med att få se i bilar inom överskådlig tid. Multimediasystemet Ford SYNC kan nämligen hålla koll på förarens och passagerarnas hälsa. En pulsmätare i sätet ger enligt Ford långtidsdata om hjärnaktiviteten. Det går att koppla till systemet för att informera medicinsk expertis om avvikande mönster. En blodsockermätare kopplade till Ford SYNC kan användas till exempel för att varna föräldrar om ett sovande diabetessjukt barn i baksätet får skadliga glukosnivåer.

Ny säkerhetsteknik

Avancerade kommunikations- och sensorsystem används i S-MAX Concept för att få fram detaljerad information om körmiljön. Konceptbilen kan informera andra fordon med samma teknik om mötande trafik på fel sida av vägen, eller om en bil stannat på ett farligt ställe som efter en skymd kurva. I konceptbilen finns också en avancerad version av Fords parkeringsassistans som klarar att varna för korsande trafik.

Mittkonsolen har en bildskärm med dubbel visning. Det innebär att förare och passagerare får olika information. med skärmen är det till exempel möjligt för passageraren att titta på film utan att föraren blir störd.

Den produktionsklara versionen av bilen rullar ut under 2014 – men den kommer inte att hålla koll på din puls.

Lämna ett svar