Livstids tvätt på köpet med Fords nya lyxbil

Fri biltvätt, VIP-behandling på flygplatser och rabatt på restauranger. Det är några exempel på hur Ford vill vidga premiumbegreppet när de lanserar sin nya lyxlinje Vignale.

Ford menar att upplevelser blir allt viktigare när man lanserar produkter – och det tänket vill man nu ta med sig in i bilindustrin.

– Vignale ska bli representera det mest exklusiva Ford har att erbjuda, både ur ett produkt- och ägarperspektiv, säger Stephen Odell, Fords Europachef.

Lyxutrustad Mondeo

Först ut i nya premiumlinjen blir Mondeo Vignale. Bilen är topputrustad från start, och det som ytterligare skiljer bilen från en vanlig Mondeo är lyxiga detaljer både på in- och utsidan.

Interiören domineras av skinn. Sätena är quiltade och försedda med kontrastsömmar, också bagageutrymmet i kombiversonen är klätt i skinn.

På sedanen finns en särskild dokumenthylla i bagaget. På utsidan har Mondeo Vignale en unik grill, mycket kromdetaljer, särskilda kromade 20″-signaturhjul och led-strålkastare.

Men Ford vill inte stanna här. Vignale-ägare ska få mycket mer än så.

Fri biltvätt

– Ford Vignale premiumservice ska möta behovet från kunder som värderar tid som den ultimata lyxen – och de ska känna sig utvalda från ögonblicket de kliver in genom dörren hos handlaren, säger Gaetano Thorel, marknadschef för Ford i Europa.

Bilarna kommer att få en egen lounge i bilhallen, där kunderna möts av en personlig säljare. Här ska man i lugn och ro kunna botanisera bland de olika interiörvalen.

När man väl rullar ut ur hallen med sin nya Vignale har man en särskild kontaktperson och en egen webbplats för bilen.

Andra tjänster som Ford diskuterat är hämtning och lämning av bilen när det är dags för service. Och kanske det bästa av allt: Livstids fri tvätt och städning av bilen!

VIP-behandling

Som Vignale-ägare ska man också bli extra bortskämd på andra områden. VIP-behandling på flygplatser med tillgång till exklusiva lounger, förmånliga kreditkort och rabatt på hotell, restauranger och nöjesarrangemang.

Ford vill alltså vidga premiumbegreppet till att ta extra väl hand om Vignalekunderna, också efter att de köpt bilen.

Än så länge är idéerna på konceptstadiet. Hur mycket som kommer att ingå när man köper en Mondeo Vignale får vi veta när bilen lanseras, tidigt 2015. Fler Vignale-modeller kommer att lanseras – förhoppningsvis med livstids biltvätt på köpet!

Lämna ett svar