BMW 4-serie som cab – så blir den nya bilen

BMW 4-serie cabriolet kommer i tre versioner med olika motorer – en diesel, en bensinare och en bensindriven mer prestandainriktad modell. Samtliga motorer är utrustade med turbo och ger från 184 hästkrafter till prestandaversionens 306 hästar.

Det gör att bilen, beroende på version, gör språnget från helt stillastående till 100 kilometer i timmen på 8,2 sekunder med dieselmotorn, 6,4 sekunder med bensinmotorn och 5,6 sekunder med prestandaversionen.

250 kilometer i timmen

Toppfarten är elektroniskt begränsad och varierar mellan 235 kilometer i timmen och 250 kilometer i timmen beroende på vilken motor som sitter under huven. Koldioxidutsläppen landar på 133 gram per kilometer med dieseln, 159 gram med bensinmotorn och 190 gram med prestandamodellen.

Alla tre motorer är utrustade med start/stop-system och kommer i sällskap av en sexväxlad manuell växellåda eller en åttaväxlad automatisk.

Jämfört med sin föregångare får BMW 4-serie cabriolet bland annat en längre hjulbas på 2 810 millimeter och lägre fjädring. Dessutom uppger BMW att det tredelade taket, som fälls ner i bagageutrymmet när man vill köra öppet, har förbättrats.

Lämna ett svar